Vozio bez položenog vozačkog ispita dok je bio pod utjecajem alkohola, a kod sebe imao i marihuanu

Slika /2021/palica.jpg

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju do 14 dana    

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su u srijedu, 16. veljače oko 02.30 sati, u Ulici Ante Starčevića u Zadru osobni automobil, zadarske registracijske oznake, kojim je upravljao 32-godišnjak.
Obavljenim provjerama utvrđeno je kako vozač nema položen vozački ispit, odnosno kako upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,12 promila. Nadalje, pritom je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droga u organizmu, dok je policijskim službenicima predao oko 2,7 grama marihuane.

Budući da je postojala opasnost da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 32-godišnjak je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju do 14 dana.

Stranica