Vozio automobil s 2,82 promila

Slika /2022/POLICIJA/PALICA.jpg

Tijekom vikenda policija je kontrolirala 625 vozila i vozača te evidentirala 126 prekršaja

Foto: PU zadarska

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:
 
  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 17. do 20. studenog 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 126 prekršaja od čega izdvajamo:
 
  • 18 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  •   8 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 10 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  6 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 4 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije te 3 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, tj. bez položenog vozačkog ispita.

Iz prometa je isključeno 24 vozača i 5 vozila. U tom vremenu dogodilo se 13 prometnih nesreća u kojima su jedna osoba teže i jedna osoba lakše ozlijeđene.

Prekršaji u prometu 

Policijski službenici su u nedjelju, 19. studenog u 00.25 sati u Zadru u Zagrebačkoj ulici zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,82 g/kg.
Također je utvrđeno kako vozač upravlja vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom dok se ne podvrgne izvanrednom liječničkom pregledu. Vozač je uhićen i isključen iz prometa te je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jučer je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na  Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 8 dana.

U nedjelju su i na Općinski sud u Zadru prepratili 53-godišnjaka koji je 18. studenog u 20.35 sati u Zadru u Ulici Franka Lisice, zatečen kako upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,63 g/kg.

U kontroli prometa na zadarskim prometnicama policijski službenici su zbog počinjenih prekršaja iz prometa isključili i sankcionirali:

- u petak, 17. studenog u  15.25 sati u Gornjem Karinu zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 52-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,71 g/kg 

- također, u petak u 18.50 sati u Zadru u Ulici Bartola Kašića  zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim  je upravljao 25-godišnjak koji je u prometu sudjelovao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova.
 
 
 

Stranica