Vozilom na koje je stavio nepripadajuće registarske oznake te pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava.
 
Naime, 06. ožujka u 21.10 sati u Kolanu policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 51-godišnjak.
 
Kontrolom vozila utvrđeno je kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole te kako se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, dok je kod 51-godišnjeg vozača alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,07 g/kg.
 
Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 51-godišnjaka se sumnjiči da je u prometu sudjelovao sa vozilom na koje je prethodnom postavio nepripadajuće registarske oznake drugog vozila. Registarske oznake su mu oduzete.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 51-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave.
 
Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je prekršajno sankcioniran.
 
 

Stranica