Velika zapljena oružja, streljiva i MES-a

  • Slika /PU_ZD/vijesti/Oružje 18 5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Velika zapljena oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava - konferencija za novinare

Foto: PU zadarska

Danas, 29. studenog 2108.godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Policijske uprave zadarske, ulica Bana J. Jelačića 30, održana je konferencija za novinare na kojoj su se prezentirali rezultati kriminalističkih istraživanja koja su rezultirala zapljenom veće količine oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava, te opojne droge. Na konferenciji su govorili Bore Mršić – voditelj Službe kriminalističke policije i Romano Landeka - voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta ove PU.
Policijski službenici Odjela Organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, u koordinaciji s Policijskom upravom osječko-baranjskom, dovršili su kriminalističko istraživanje u vezi nedozvoljenog posjedovanja oružja.
Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su četvorica hrvatskih državljana sa šireg zadarskog područja u dobi od 30, 33, 46 i 70 godina.
Izvršenim pretragama stambenih i poslovnih objekata kao i osobnih automobila pronađen je i oduzet veći broj automatskog, poluautomatskog i kratkog vatrenog oružja, ručnih bombi, sporogorećeg štapina, više tisuća komada streljiva raznih kalibara, kao i više komada hladnog oružja koje je zakonom zabranjeno posjedovati.
Ukupno je oduzeto: šest automatskih pušaka, jedan automat -  šmajser njemačke proizvodnje iz 1943 godine, poluautomatski vojni snajper, četiri karabina,  osam lovačkih pušaka, šest pištolja, dvije ručne bombe, 10 metra sporogorećeg štapina, preko osamdeset kila streljiva, tri bajuneta, jedan bokser, po jedna teleskopska i gumena palica, i drugi dijelovi oružja.
Nakon kriminalističkog istraživanja protiv sve četvorice je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, a također i Optužni prijedlozi Prekršajnom sudu Zadru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.
Također, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Zagreba. 
Naime prilikom selektivne kontrole prometa na državnoj cesti D-27, Obrovac – Karin kod raskrižja za Medviđu, u BMW-u zagrebačkih registracija s kojim je navedeni upravljao pronađeno je dva kilograma droge marihuane namijenjene zadarskom narko tržištu.
Izvršenom pretragom njegovog stana u Zagrebu pronađena je manja količina marihuane i digitalna vaga. 
24-godišnjak je sinoć priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Stranica