Upravni poslovi - obavijest za građane

Slika /PU_ZD/slike/ilustr za osobne o.jpg

U cilju smanjenja rizika od zaraze i širenja epidemije, radno vrijeme na upravnim poslovima u sjedištu Policijske uprave zadarske je organizirano u dvije smjene, stoga se stranke primaju svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 19,00 sati

Foto: Ilustracija

U cilju smanjenja rizika od zaraze i širenja epidemije, od 23. studenog 2020.godine radno vrijeme na upravnim poslovima u sjedištu Policijske uprave zadarske je organizirano u dvije smjene, stoga se stranke primaju svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 19,00 sati.
 
Produženje rada sa strankama se odnosi na rješavanje upravnih poslova vezanih za osobnu iskaznicu, putovnicu, vozačku dozvolu te prijavu/odjavu prebivališta/boravišta.
 
Rad sa strankama za pojedine upravne poslove vezane za referadu za oružje, status državljanstva  i dalje ostaje isti: svakim radnim danom od 08,30 -15,00 sati te utorkom od 09,30 do 17,00 sati.
 
Također podsjećamo građane kojima je isteklo važenje osobne iskaznice i vozačke dozvole u vrijeme proglašenja epidemije da su njihovi dokumenti važeći još 30 dana od proglašenja prestanka epidemije.
 
 
Podnošenje zahtjeva putem sustava e-Građani

Svi građani koji posjeduju elektroničku osobnu iskaznicu, zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i putovnice mogu podnositi elektronički, putem sustava e-Građani. Osim toga, dostavu navedenih isprava građani mogu zatražiti na adresu prebivališta.
 

Istekli dokumenti vrijede i dalje

Isprave čiji je rok važenja istekao u razdoblju proglašenja epidemije (od 11.03.2020. godine) i dalje vrijede. Osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, oružni listovi i iskaznice za strance vrijedit će do 30 dana od dana proglašenja kraja epidemije.
 
 

Stranica