Upravljao vozilom za vrijeme zabrane te odbio test na alkohol i droge

Slika /2023/POLICIJA/policija 200.jpg

Za odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, predviđena je novčana kazna  od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana

Foto: Ilustracija

Sinoć, 11. rujna, u 23.40 sati u Zadru u Ulici kralja Tvrtka policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin.

Provedenom kontrolom, policijski službenici su utvrdili kako muškarac upravlja automobilom za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije
       
Policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost alkohola i droge u organizmu, što je 28-godišnjak odbio te je, poradi sumnje da bi mogao nastaviti sa činjenjem prekršaja, uhićen.
 
Vozač će danas, u zakonskom roku biti prepraćen na Općinski sud u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.
 
Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom od 1.320 do 2.650 eura. I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova.

Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol.

 

Stranica