Uhićen zbog krađa iz vozila uporabom uređaja za ometanje signala

  • Slika /PU_ZD/slike/blokator 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Jučer oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala zatečen je i uhićen 52-godišnjak sa zagrebačkog područja

FOTO: PU zadarska
 
 
Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom sa zagrebačkog područja, kojeg se sumnjiči za više  teških krađa iz vozila.
 
Naime, jučer oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala zatečena je i uhićena jedna muška osoba.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 52-godišnjaka se sumnjiči da je 29. lipnja oko 12 sati u ulici Akcije Maslenica, na parkiralištu trgovačkog centra uporabom uređaja za blokiranje signala onemogućio 46-godišnjeg vlasnika osobnog vozila – BMW (KA) da zaključa vozilo, te potom iz pretinca vozila, iz novčanika otuđio 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i  tisuću eura.
Na isti način je dana 13.srpnja oko 10 sati, također na istom parkiralištu, ponovno uporabom uređaja za ometanje signala onemogućio zaključavanje vozila Mercedes ( ZG) u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, a da ništa nije otuđio.
Nadalje, sumnjiči ga se da je 18.srpnja  oko 12 sati na parkiralištu u ulici Bleiburških žrtava u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala,  onemogućio zaključavanje  Mercedesa (ZD) 65-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio 4 200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM.
 
Na opisani način, 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji su mu oduzeti.
 
Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
 

Stranica