Ugrožavali sigurnost prometa vožnjom pod utjecajem alkohola

Slika /2023/POLICIJA/328.jpg

Uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja, dvije osobe policija je prepratila na Općinski sud u Zadru

Foto: PU zadarska

Jučer, 31. siječnja u 04.00 sati u Zadru u Ulici Ivana Brčića policijski službenici su tijekom nadzora u prometu zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka.
Kontrolom 28-godišnje vozačice, utvrđeno je kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, a tijekom postupanja vrijeđala je i omalovažavala policijske službenike.
 
U utorak, 30. siječnja u 16.10 sati u Zadru u Zagrebačkog ulici, policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 1,02 promila upravljao 52-godišnjak koji je prethodno u Ulici Hrvatskog sabora narušavao javni red i mir vikom i galamom.
Daljnjom kontrolom vozača utvrđeno je kako kod sebe ne posjeduje osobnu iskaznicu niti vozačku dozvolu.
 
Oboje vozača policija je isključila iz prometa te su smješteni u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Jučer su uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, vozačica zbog počinjenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, a vozač zbog prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, narušavanja javnog reda i mira te zbog ne posjedovanja osobnih dokumenata.
 

Stranica