U Zadru započela kampanja „Postani policajac/policajka“

  • Slika /2023/POSTANI POLICAJAC/škola2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom kampanje, policijski službenici će zainteresirane informirati o načinima prijave na natječaj i upisima u treći razred Srednje policijske škole „Josip Jović“ te o načinima prijave na natječaj za prekvalifikaciju za zanimanje policajac/policajka 

Foto: PU zadarska

Na području Policijske uprave zadarske provode se aktivnosti iz kampanje „Postani policajac/policajka“.

Nositelj kampanje je Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik", a aktivnosti će se provoditi s učenicima drugih razreda srednjih škola u četverogodišnjem trajanju, te završnih razreda srednjih škola.

Kampanja će se provoditi i s učenicima osmih razreda osnovnih škola i sportašima koji treniraju u raznim sportskim klubovima.

Tijekom kampanje, policijski službenici će zainteresirane informirati o načinima prijave na natječaj i upisima u treći razred Srednje policijske škole „Josip Jović“ te o načinima prijave na natječaj za prekvalifikaciju za zanimanje policajac/policajka kao i potrebnim uvjetima.

Tako je krajem prošlog i početkom ovog tjedna na području Policijske uprave zadarske predstavljen sadržaj  iz kampanje učenicima osmih razreda  Osnovne škole „Zadarski otoci“ u Zadru te  prvih i drugih razreda Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru.

Aktivnosti su se provodile i u Boksačkom klubu Ares s djecom koja pohađaju sedmi i osmi razred zadarskih osnovnih škola, te sve razrede srednjih škola.

Predavanja su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske i Policijske postaje Zadar u suradnji sa voditeljem programa specijalističke obuke u Interventnoj jedinici policije Policijske uprave zadarske, donedavnim zbornikom Hrvatske boksačke reprezentacije te  predavačem za trenere boksa na Kineziološkom fakultetu u Splitu – stručno usavršavanje trenera.

Polaznicima boksačkog kluba su prikazani filmovi i drugi promotivni materijali iz kampanje te su upoznati da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", ali i na društvenim mrežama.
            
S ciljem informiranja i promidžbe kampanje, aktivnosti se nastavljaju provoditi i u drugim školama kojima je osnivač Grad Zadar i Zadarska županija.

 


 

Stranica