U subotu na Viru kod vozača utvrđena koncentracija alkohola od 3,27 promila

Slika /2023/POLICIJA/95.jpg

U nadzoru prometa tijekom vikenda, policijski službenici su alkotestirali 214 vozača

Foto: PU zadarska

Policija je i protekloga vikenda nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, radi kojih se događaju najteže prometne nesreće sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. „recidivistima“.

Policijski službenici proteklog vikenda od 12. do 15. travnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 161 prekršaj od čega izdvajamo:
 
  • 20 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 53 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 17 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  8 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 2 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije te 3 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja. 

Iz prometa je isključeno 28 vozača i 3 vozila. U tom vremenu dogodilo se 21 prometna nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene te je jedna osoba teže ozlijeđena.


U kontroli prometa, policija je kod vozača utvrdila prekršaje . . .

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 49-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su policijski službenici Policijske postaje Zadar, tijekom nadzora prometa, zaustavili u subotu, 13. travnja u 10.20 sati na Viru.

Alkotestiranjem vozača, utvrđena je koncentracija alkohola od 3,27 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je u subotu doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Također, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru danas su policijski službenici prepratiti vozača u dobi od 50 godina.
Naime, tijekom nadzora prometa jučer, 14. travnja u 21.05 sati u Biogradu, 50-godišnjak je zaustavljen dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,29 g/kg te za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, nakon čega je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


U  nedjelju, 14. travnja u 09 sati u Zadru na Liburnskoj obali, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti vozača motocikla koji se oglušio na izdane naredbe te se udaljio.

Maloljetni vozač je ubrzo pronađen te je utvrđeno kako je prethodno motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.
Protiv maloljetnika se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja.
 

Stranica