U sjećanje na poginulog hrvatskog redarstvenika - Omer Brzoja (1959.-1991.)

  • Slika /PU_ZD/slike/Omer Brzoja 20 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Jutros je u sjećanje na njegovu hrabrost i doprinos stvaranju neovisne nam Domovine, kod spomen ploče na zgradi Policijske postaje Benkovac postavljen lovorov vijenac

Foto: PU zadarska

Dana 2. listopada navršava se 29 godina od pogibije policijskog službenika Omera Brzoje (1959). Pokojni Brzoja bio je pripadnik pričuvnog sastava PU zadarske od 1990. godine do svoje pogibije.
U tom razdoblju aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Dana 2. listopada 1991. godine, smrtno je stradao u neprijateljskom napadu na mjesto Nadin. 

Jutros je u sjećanje na njegovu hrabrost i doprinos stvaranju neovisne nam Domovine, na spomen ploču na zgradi Policijske postaje Benkovac, koja od danas nosi ime Omer Brzoja postavljen lovorov vijenac.
Naime, objekt Policijske postaje Benkovac u Benkovcu, na adresi Stjepana Radić br.12, koji je nedavno obnovljen, nositi će ime poginulog hrvatskog redarstvenika, kao zalog i trajno sjećanje budućim naraštajima na sve pripadnike ove policijske uprave, koji su svoje živote utkali u temelje stvaranje neovisne i slobodne nam Republike Hrvatske.
 

Stranica