U PU zadarskoj proslava Dana policije

Slika PU_ZD/godišnjice/dp 18 tekst.jpg

Foto: PU zadarska

Danas 26. rujna, uoči blagdana Sv. Mihovila, Policijska uprava zadarska organizirala je svečanu  proslavu Dana policije.

Svečano obilježavanje započelo je u 8.30 sati polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju. Potom je u crkvi Sv. Mihovila održana misa zadušnica za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, koju je predvodio policijski kaplena don Martin Jadreško, a središnja svečanost  za sve uzvanike održana je u 11 sati u Policijskom centru „Franko Lisica“.

Svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih policijskih službenika, predstavnici gradske i županijske vlasti, državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, predstavnici sveučilišta, carine i porezne uprave, gradonačelnici i načelnici općina te brojni mediji.

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina čestitao je svim policijskim službenicama i službenicima Dan policije te je u prigodnom obraćanju kazao: „Policijski sustav je u velikoj mjeri otvoren javnosti. Moramo težiti tome da visoki ugled policije bude konstanta, a poštovanje i povjerenje javnosti neupitno. Naša postupanja moramo temeljiti na povjerljivom odnosu punog razumijevanja u neposrednim kontaktima s građanima, odnosno u posrednim kontaktima s javnošću putem medija, ostvarujući partnerstvo policije i zajednice u sprječavanju i otkrivanju kažnjivih radnji i povećanju ukupne kvalitete života.“

Zatim je dodao: „Ostvarujemo sve bolje rezultate u svim domenama policijskog rada. Naravno za to su potrebni brižni, strpljivi i čvrsti ljudi, ljudi u koje se treba ugledati, oni koji ostaju jaki i predani služenju, oni koji svome radu prilaze sa vedrinom, samozatajnošću i etikom. Oni koji vole svoj narod i svoj Zadar i svoju Hrvatsku, jer ljubav za te vrijednosti je ne samo dozvoljena već je imperativ života i jedini način opstanka. E takvih ovdje ima stoga ćemo im danas zahvaliti na samoprijegornom radu…“

Prigodnim govorom uzvanicima se obratio i zamjenik župana Zadarske županije, dožupan Šime Mršić, koji je u savom govoru istaknuo odlićnu suradnju sa Policijskom upravom zadarskom, podsjetio na potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju policijskog objekta, te na kraju čestitao policijskim službenicima njihov dan.  

 

Na svečanosti su prigodno určene zahvalnice policijskim i državnim službenicima, kojisu kroz godinu svojim predanim radom to zaslužili. Odlukom načelnika policijske uprave zadarske zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana dodjeljene su zahvalnice 12-tero policijskih i državnih službenika.

 

Svečanu proslavu Dana policije uoči Blagdana Sv. Mihovila u Zadru, pjesmom je  uveličala klapa Ponistra iz Crnog, u kojoj pjevaju i dva zadarska policajca.



Pisane vijesti