U PU zadarskoj predstavljeni strani policijski službenici

  • Slika /PU_ZD/slike/strani policajci19.1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas je u PU zadarskoj načelnik Anton Dražina primio strane policijske  službenike iz Poljske, Mađarske i Kine, zaželio im dobrodošlicu, te  između ostalog naveo kako strani turisti u izravnoj komunikaciji sa svojim sunarodnjacima- policajcima, imaju ne samo veći osjećaj slobode u razgovoru na materinjem jeziku već i sigurnosti, što govori u prilog kvaliteti projekta i velikom doprinosu policije u ostvarenju uspješne turističke sezone.


Foto: PU zadarska

U sklopu projekta “Sigurna turistička sezona“, koji se na području Policijske uprave zadarske kontinuirano  provodi od 2006. godine, strani policijski službenici će  tijekom sezone boraviti na području  PU zadarske. Tijekom srpnja i kolovoza na zadarskom području će boraviti policijski službenici iz  Mađarske, Poljske te po prvi puta iz NR Kine.
 
Danas je u PU zadarskoj načelnik Anton Dražina primio strane policijske  službenike iz Poljske, Mađarske i Kine, zaželio im dobrodošlicu, kojom prilikom je između ostalog  naveo kako strani turisti u izravnoj komunikaciji sa svojim sunarodnjacima- policajcima, imaju ne samo veći osjećaj slobode u razgovoru na materinjem jeziku već i sigurnosti, što govori u prilog kvaliteti projekta i velikom doprinosu policije u ostvarenju uspješne turističke sezone.
.
„Ovakav model međunarodne suradnje  je izuzetno dobro prihvaćen kako od same policije, tako i od turista. Zajedničke ophodnje hrvatskih i stranih policajaca postale su najbolji način za ostvarivanje neposrednog kontakta sa stranim gostima, a to je ujedno i odlična promocija naše županije i Hrvatske u cjelini kao sigurne turističke zemlje.“ naveo je načelnik Dražina. 
 
Na predstavljanju su uz načelnika  sudjelovali voditelj Službe policije, Božidar Budiša, Sandra Poljak. Jurinčić – voditeljica OKC-a, diplomatski predstavnici stranih država: konzul Mađarske, gdin Gyorgy Vass te konzulica R Poljske, gđa Dagmara Luković, kao i mnogobrojni predstavnici medija.
  
Ove godine po prvi put u Zadarskoj županiji raditi će policajci iz NR Kine.  Policijski službenik Chen Jin istaknuo je kako državljani Kine rado dolaze u Hrvatsku jer je prelijepa zemlja i da je zadovoljan što je dio ovog projekta, te što će raditi na području Zadra, te naveo kako dolazi iz grada u kojem je boravio hrvatski pomorac Marko Polo.
 
Strani policijski službenici službu će, kao i prijašnjih godina, obavljati u službenoj policijskoj odori države iz koje dolaze, bez naoružanja, u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima., a za vrijeme boravka na našem području biti će stalno dostupni stranim turistima, odnosno svojim sunarodnjacima.
 
Njihova uloga je ostvarivanje što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana, s ciljem ugodnijeg boravka i postizanja većeg osjećaja sigurnosti stranih gostiju, ali i izbjegavanja eventualnih konfliktnih situacija
 
 

Stranica