U prometnoj nesreći smrtno stradale dvije osobe

Slika /2021/prometna nesreća, poginuli.jpg

Jučer, 11. studenog oko 19.45 sati na autocesti A-1, između čvorova Benkovac i Zadar 2, na 264. kilometru u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije ženske osobe

Foto: Ilustracija

Prema rezultatima očevida provedenim u suradnji s zamjenikom Županijskog državnog odvjetnika u Zadru, nesreća se dogodila kad je 59-godišnji vozač, upravljao kombi vozilom Renault gospićkih registarskih oznaka iz pravca Splita prema Zagrebu, te nije prilagodio brzinu kretanja osobinu i stanju ceste, uslijed čega prilikom pretjecanja vozila koje se kretalo u istom smjeru, gubi kontrolu nad upravljačem, vozilom prelazi na desnu prometnu traku te udara u prednji dio osobnog automobila Audi bosanskohercegovačkih oznaka, s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin. Nakon udara, vozilo Renault izlijeće van kolnika, te dolazi do prevrtanja i udara u zemljani nasip gdje se zaustavlja.

U nesreći, na mjestu događaja, smrtno su stradale dvije putnice iz kombi vozila, hrvatske državljanke u dobi od 79 i 58 godina. Vozač kombi vozila je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje je hospitaliziran te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Za vrijeme trajanja očevida promet navedenom dionicom, u pravcu Zagreba u vremenu od 20.20 do 01.00 sati, odvijao se jednim prometnim trakom.  

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 59-godišnjaka, biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.


 

Stranica