U noćnu vožnju bez položenog vozačkog ispita i s krivotvorenim pločicama

Slika /PU_ZD/palica_stop_policija.jpg

Prilikom kontrole prometa zatečeni kako upravljaju prije stjecanja prava na upravljanje, s nepripadajući regsitracijskim pločicima na vozilima, jedan uz to pod utjecajem alkohola i u tehnički neispravnom vozilu

Foto: Ilustracija

Prekjučer, u ponedjeljak oko 23,50 sati u ulici Put vrela u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom kontrole prometa zaustavili 31-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke VW Passat na koje je prethodno postavio nepripadajuće registracijske oznake (DU).
Također je utvrđeno kako 31-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,  vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole.
 
Vozač je doveden u prostorije policije  na kriminalističko istraživanje te je jučer uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi i kaznena prijava zbog krivotvorenje isprava.  
 
 
Jučer nešto iza ponoći u Kašiću policijski službenici Policijske postaje Benkovac su prilikom kontrole prometa zatekli 28-godišnjaka, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola 1,50 promila, a prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, dok je vozilo bez važećeg tehničkog pregleda i osiguranja
Također je utvrđeno kako je prethodno na osobno vozilo marke Fiat postavio nepripadajuće registracijske oznake splitskog područja.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 28-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, te je sankcioniran zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 

Stranica