U kontroli prometa na zadarskom i biogradskom području utvrđeno više prometnih prekršaja

Slika /2023/POLICIJA/POLICIJA 30.jpg

Vozači su sankcionirani zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje

Foto:PU zadarska

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom vikenda sa zadarskih prometnica, iz prometa isključili dva vozača koji su zbog počinjenih prometnih prekršaja uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru:

- u Ulici Hrvatskog sabora, 22. listopada u 01.45 sati zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 25-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg.
Vozač je uhićen i smješten u prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

- u subotu, 21. listopada u 22.10 sati u Ulici Matije Gupca zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta dok se ne podvrgne izvanrednom liječničkom pregledu. Također je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0,88 g/kg te kako je vozilu isteklo važenje prometne dozvole.

Također tijekom kontrole prometa na prometnicama u Zadru, policijski službenici Policijske postaje Zadar su utvrdili prekršaje:

- u ulici Put biliga, 23. listopada u 04.10 sati zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,73 g/kg, a prethodno je kroz semaforizirano križanje prošao za vrijeme trajanja crvenog svjetla. Vozač je prepraćen na Općinski sud u Zadru uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

- u nedjelju, 22. listopada u 03.30 sati u Ulici 4. Gardijske brigade zaustavili su  automobil zadarskih registarskih oznaka  s kojim je pod utjecajem alkohola od 1,33 g/kg upravljao 23-godišnjak koji je odbio ponuđen test na droge. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski sud u Zadru.
 
- u subotu, 21. listopada u 23.00 sati u Ulici Danijela Farlattija zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje te je pozitivno reagirao na test na prisutnost droga u organizmu, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Zbog počinjenih prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici vozač je prekršajno sankcioniran.


Policijski službenici Policijske postaje Biograd su u subotu, 21. listopada u 23.50 sati na državnoj cesti DC-08 u Biogradu, zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 32-godišnjakinja prije stjecanja prava na upravljanje te je odbila ponuđen test na droge .

Također, na državnoj cesti DC-08 dva vozača su sankcionirana zbog vožnje pod utjecajem alkohola, u Sv. Filip i Jakovu 22. listopada u 02.15 sati kod 27-godišnjeg vozača  automobila zadarskih registarskih oznaka utvrđena je koncentracija od 1,21 g/kg dok je kod 42-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 1,15 g/kg, a kojeg su policijski službenici zaustavili u Biograd dok je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.  

 

Stranica