U Gračacu vozio s 2,22 promila alkohola

Slika /PU_ZD/policija05.jpg

Proteklog vikenda ( 09.-11. travnja 2021. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom pojačanog nadzora prometa na cestama kontrolirali  374 vozila i vozača, a poduzeli su 94 represivne mjere

Foto:Ilustracija


Alkotestirano je 87 vozača, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola,
-25 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,
- 3 vozača su nepropisno koristila mobitel za vrijeme vožnje,
- 3 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa,
- 3 vozača pod utjecajem opojnih droga,
- 2 vozača prije stjecanja prava na upravljanje,
- 3 vozača su upravljala za vrijeme zabrane,
- 3 vozača zbog nepropisnog pretjecanja,
- 1 vozilo bez tehničkog pregleda i registracije,
- 2 vozila bez osiguranja,
- 35 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa su isključena 22 vozača i 1 vozilo.

U tom se vremenu dogodilo 5 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.
 
Vožnja pod utjecajem alkohola
U nedjelju, 11. travnja u 20.25 sati u Ulici Nikole Tesle u Gračacu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 40-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Opel zadarskih registarskih oznaka  pod utjecajem alkohola od 2,22 g/kg, a što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.
Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja  iz čl. 199. st. 2.  Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 
Nedozvoljena brzina
U subotu, 10. travnja u 21.27 sati na cesti D-306, između Kožina i Petrčana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 157 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 90 km/h. Vozaču je izdan Obvezni prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.
 

Stranica