Turistima podijeljene brošure

Slika PU_ZD/ljeto na cestama.JPG

Jučer su policijski službenici Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske i Postaje prometne policije na naplatnim postajama autoceste A1, „Zadar 1“ i „Zadar 2“ turistima dijelili brošure „Ljeto na Hrvatskim cestama“,

Foto: PU zadarska

Jučer su policijski službenici Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske i Postaje prometne policije na naplatnim postajama autoceste A1, „Zadar 1“ i „Zadar 2“ turistima dijelili brošure „Ljeto na Hrvatskim cestama“, u kojima se na 8 europskih jezika turiste savjetuje kako se sigurno ponašati u prometu, te koje su sankcije za nepoštivanje prometnih propisa, kao što su nekorištenje sigurnosnog pojasa, prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i sl. Također u brošuri su slikovito prikazani važniji cestovni pravci u Republici Hrvatskoj kao i brojevi telefona interventnih službi.

            Osim dijeljenja brošura policijski su službenici turistima zaželjeli dobrodošlicu u Republici Hrvatskoj i odgovarali na razna pitanja te ih usmjeravali najbližim rutama do željenih turističkih destinacija. Turisti su prikazali veliki interes za brošure pa su u vrlo kratkom roku podijeljene sve brošure.



Stranica