Trojica procesuirana zbog više počinjenih prekršaja

Slika /2023/POLICIJA/policija 200.jpg

Policija ih zaustavila dok su se vozili u pravcu Splita u namjeri prisustvovanja nogometnoj utakmici između HNK "Hajduk" i GNK "Dinamo"

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su danas, 4. travnja 2024. godine na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja doveli dva hrvatska državljanina u dobi od 22 i 23 godine, dok se protiv drugog 22-godišnjeg hrvatskog državljanina, nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.
 
Naime, policijski službenici su jučer, 3. travnja u 16 sati, tijekom osiguranja prolaska navijačkih skupina u pravcu Splita, na autocesti A1 nedaleko od odmorišta Nadin-jug zaustavili automobil gospićkih registarskih oznaka u kojem su se nalazile četiri mlađe muške osobe koji su se u svojstvu navijača jedne navijačke skupine, kretali u pravcu Splita u namjeri prisustvovanja športskom natjecanju.

Daljnjim postupanjem utvrđeno je da je vozilom upravljao 22-godišnjak koji je odbio ponuđen test na droge dok je od njega oduzeto oko 13 grama marihuane te dvije ručno spravljene cigarete s oko 3 grama marihuane.
 
Nadalje, 23-godišnjem putniku je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 0,63 g/kg alkohola, dok je 22-godišnjem putniku utvrđena manja koncentracija alkohola u organizmu te je kod njega pronađena boca alkoholnog pića.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja su 22-godišnji vozač, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, i 23-godišnji putnik zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o osobnoj iskaznici, dovedeni na nadležni sud u Zadru.
 
Protiv 22-godišnjeg putnika Općinskom sudu u Zadru podnosi se optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja, četvrtoj osobi, putniku u vozilu, nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.
 
 

Stranica