Tri vozača prepraćena na Općinski sud zbog prometnih prekršaja

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

Dva vozača su vozili pod utjecajem alkohola, dok je jedan vozač odbio testiranje na droge

Foto: PU zadarska

U nedjelju, 30. srpnja u 22.30 sati u Sukošanu u Ulici dr. Franje Tuđmana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom kontrole prometa uočili motocikl bez registarskih oznaka kojim je vozač pretjecao kolonu vozila i kojeg su pokušali zaustaviti koristeći zvučne i svjetlosne signale. Vozač se oglušio na naredbu policijskih službenika te je ubrzao i nastavio vožnju. Nedugo potom se zaustavio, ostavio motocikl i pješice se pokušao udaljiti.
Policijski službenici su ga sustigli te su daljnjim postupanjem utvrdili kako je motociklom upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin koji je odbio ponuđen test na droge te kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Također je utvrđeno kako je motociklu isteklo važenje prometne dozvole.

Vozač je uhićen te je jučer, 31. srpnja uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 

Također, jučer je uz optužni prijedlog na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen i 27-godišnji hrvatski državljanin, kojeg su Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u nedjelju 30. srpnja u 21.15 sati u Ulici 4. Gardijske brigade u Zadru, dok je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te pod utjecajem alkohola od 1,00 g/kg.

 
Noćas, 01. kolovoza u 00.50 sati u Zadru u Ulici 4. Gardijske brigade policijski službenici su zatekli 59-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,51 g/kg i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.
Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je danas uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru.
 

Stranica