Tradicionalni posjet Postaji granične policije Gračac i stalnom graničnom prijelazu za pogranični promet Lička Kaldrma

  • Slika /2022/posjet zupana/4.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Župan Božidar Longin je sa svojim suradnicima posjetio policijske službenike granične policije

Foto: Zadarska županija/ PU zadarska
 

Župan Božidar Longin je sa svojim suradnicima uoči Nove godine posjetio Postaju granične policije Gračac i stalni granični prijelaz za pogranični promet Lička Kaldrma. Susretu su sudjelovali i načelnik policijske uprave Anton Dražina, voditelja Službe za granicu Ante Žulj i načelnik Postaje granične policije Gračac, Tomislav Ivandić.

Nakon međusobnih čestitki za blagdane, načelnik Ivandić se zahvalio na posjeti te je župana i suradnike upoznao sa radom postaje i radom na sustavu termovizijskih kamera s pripadajućim terenskim vozilom kojim policijski službenici kod provođenja zaštite državne granice imaju mogućnost otkrivanja nezakonitih prelazaka te sprječavanja prekograničnog kriminaliteta na vanjskoj granici EU. Također je dodao kako je u cilju održavanja povoljne razine sigurnosti, suradnja i razmjena operativnih informacija s prekograničnim kolegama uvijek na razini, intenzivna i pravovremena.  

Potom su svi zajedno posjetili i policijske službenike na stalnom graničnom prijelazu za pogranični promet Lička Kaldrma, koji su zahvalili županu i njegovim suradnicima na posjeti i kratkom druženju.

Župan Božidar Longin je naglasio da često ističe kako je sigurnost brend naše županije i cijele države, što sasvim sigurno doprinosi pozitivnoj percepciji Hrvatske na međunarodnoj razini, a policija je u tome jedan od najvažnijih kotačića. " Pred nama je povijesni događaj - ulazak u Šengenski prostor, a vi ste jedan od najvažnijih aktera u tome. Upravo je naša granična policija svojim predanim i temeljitim radom dokazala da će znati kvalitetno čuvati vanjske granice Europske unije, što je bio ključan faktor da Hrvatska dobije zeleno svjetlo za Schengen i to kao jedina od država koje su željele biti dio najvećeg prostora slobodnog kretanja na svijetu", poručio je župan.  

Načelnik Dražina se na kraju zahvalio na posjeti te dodao kako ulazak Hrvatske u Schengenski prostor na području zadarske županije donosi promjene u odnosu na tokove putnika u zračnom i pomorskom prometu, "novi izazov je ispred nas, zadarski policajci su pripremljeni, prošli su određene edukacije i obuke…postupanja će se provoditi po dubini teritorija, a isto tako spremni smo biti čuvari vanjskih granica.“

.


Stranica