Tjedno izvješće stanja sigurnosti u cestovnom prometu

Slika /PU_ZD/palica_stop_policija.jpg

U proteklom tjednu, od 19. do 25. kolovoza  na području Policijske uprave zadarske zabilježeno je  69 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 6 osoba je teže, a 12 osoba  je lakše ozlijeđeno.

Foto:Ilustracija
      Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 642 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“. Zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja sankcionirano je  223 osobe, 27 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 22 osobe je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

    Od ostalih prekršaja izdvajamo 11 mjera koje su poduzete zbog nepropisnog pretjecanja, 178 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 9 mjera poduzetih prije stjecanje prava na upravljanje/zabrane i 14 mjera poduzetih prema vozačima koji sukladno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama nisu nosili kacige.
 
     Policijski službenici i u narednom periodu nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće s poginulim i teško ozlijeđenim osobama, te poduzimanjem mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Stranica