Tijekom nadzora prometa policija je kontrolirala 705 vozača i utvrdila 170 prekršaja

Slika /2024/POLICIJA/pol1.jpg

Od 170 evidentiranih prometnih prekršaja tijekom vikenda i nadalje je najveći broj prekršaja zbog prekoračenja nedopuštene brzine kretanja

Foto: PU zadarska

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:
 
  • alkoholiziranost vozača,
  • vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa,
  • nepropisna uporaba mobitela i
  • prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 01. do 04. ožujka 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 170 prekršaja od čega izdvajamo:
 
  • 19 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 
  • 50 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 
  • 10 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  •  7 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Policijski službenici zabilježili su i 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda te 4 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja.

Iz prometa je isključeno 25 vozača i 7 vozila. U tom vremenu dogodilo se 9 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala te su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Tijekom nedjelje, 03 . ožujka u vožnji u Zadru vozač zatečen pod utjecajem alkohola dok je u Pašmanu 21-godišnjak zatečen bez položenog vozačkog ispita

U nedjelju, 03. ožujka u 22.40 sati u Pašmanu, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar u  nadzoru prometa, svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali su zaustavili vozača automobila zadarskih registarskih oznaka koji se oglušio na izdane naredbe.
Vozač u dobi od 21 godinu je ubrzo pronađen te je daljnjom kontrolom utvrđeno kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje te je ponuđen test na droge odbio. 
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 21-godišnjak je prekršajno sankcioniran.


U Zadru u Ulici Bartola Kašića u nedjelju, 03. ožujka u 02.00 sati policijski službenici Policijske postaje Zadar u nadzoru prometa zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,80 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije te je jučer uz optužni prijedlog prepraćen na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru.

 

Stranica