Tijekom kolovoza policija će imati pojačane aktivnosti na sve sudionike u prometu

Slika /PU_ZD/slike/brzina.JPG
Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu, tijekom ljetnih mjeseci zabilježen je  pojačani promet te će policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom mjeseca kolovoza 2019. godine poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sve kategorije sudionika u prometu. Prvenstveno će se pojačano nadzirati činjenje prekršaja tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ :

prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola,
prekoračenja dopuštene brzine,
nekorištenja sigurnosnog pojasa,
nepropisne uporabe mobitela u vožnji.

   Tijekom kolovoza 2018. godine  je na području Policijske uprave zadarske u prometnim nesrećama smrtno stradalo 6 osoba, teško je bilo ozlijeđeno 47 osoba, a lakše ozlijeđeno 71 osoba. Iz analize podataka o prometnim nesrećama razvidno je da se glavni uzrok nesreća odnosio na brzinu neprimjerenu uvjetima na cestama.
   S obzirom na navedeno, a u cilju sprječavanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će tijekom kolovoza 2019. godine, poduzimati aktivnosti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
   Stoga pozivamo građane na pridržavanje prometnih propisa, posebno ograničenja brzina te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na prometnicama.

Stranica