Sutra u Zadru otvorenje izložbe „Ljepota lažnog sjaja“

Slika PU_ZD/izlozba ljepota.jpg

Foto: Ilustracija

Otvorenje izložbe „Ljepota lažnog sjaja“

U utorak, 31. srpnja u 20 sati u edukativnoj dvorani u Kneževoj palači u Zadru svečano će se otvoriti izložba Muzeja policije krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“. Izložba, kojoj je ovo već peti postav, organizirana je u suradnji s Narodnim muzejom u Zadru.

Zadrani i njihovi posjetitelji moći će tijekom kolovoza razgledati oko 40 krivotvorenih radova renomiranih domaćih, ali i stranih autora. Krivotvorine umjetnina  zasigurno su jedna od najzanimljivijih izložaka iz zbirki Muzeja policije koju čini oko 70-tak krivotvorina - većinom ulja na platnu i nekoliko skulptura. Radi se o krivotvorinama radova poznatih hrvatskih slikara poput: Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Marsada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Oskara Hermana, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ivana Generalića, Ferde Kovačevića, Dragice Cvek Jordan, Slave Raškaj i drugih. Tu su i skulpture Dušana Đamonje, a od stranih autora krivotvorine Salvadora Dalija i Paula A. Renoira.
       

Izložba je osim u Zagrebu, bila postavljena u Varaždinu, Bjelovaru i Splitu gdje je pobudila veliki interes kako građana, tako i stručnjaka - od povjesničara umjetnosti, akademskih slikara i likovnih kritičara. Veliki je interes galerija i muzeja za ovom izložbom iz cijele Hrvatske, pa tako će izložba u rujnu biti postavljena u Opatiji, a nakon toga i u Gospiću.   
Pozivamo Zadrane i sve koji se zateknu u ovom gradu tijekom kolovoza da posjete ovu izložbu, jer će zasigurno uživati u ovoj, prije svega, neobičnoj i zanimljivoj izložbi proturječnog naziva „Ljepota lažnog sjaja“.

Izložba se može razgledati u Kneževoj palači u Zadru, do 31. kolovoza 2018. godine od 9 do 24 sata..
 



Pisane vijesti