Strani policijski službenici i ove godine na području PU zadarske

  • Slika /PU_ZD/slike/strani pol 2020 1a.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne zemlje

U sklopu projekta Sigurna turistička sezona i ove će godine na Jadranu boraviti policijski službenici iz nekoliko europskih zemalja koji će, zajedno s hrvatskim policajcima, brinuti o sigurnosti turista.
Riječ je projektu međunarodne policijske suradnje koji se provodi od 2006. godine. Te prve godine u projektu su sudjelovala samo četiri policijska službenika iz Mađarske, a kroz godine su njegovu vrijednost prepoznale brojne europske, ali i azijske zemlje, tako da je do sada u projektu sudjelovalo ukupno 805 policijskih službenika iz 19 zemalja, odnosno 22 policijske organizacije.

Projekt Sigurna turistička sezona na području Policijske uprave zadarske provodi se i ovo ljeto, a o sigurnosti turista brinut će šest policijskih službenika iz četiri zemlje: Austrije (2), Mađarske (2), Poljske  i Slovenije. Hrvatskim kolegama u srpnju pomagati će austrijski policijski službenik  Andre Cegur, kojeg će u kolovozu zamijeniti  Gerhard Kaltenberger.  Mađarska policijska službenica Maria Gajdos u srpnju će pomagati našim policajcima, a u kolovozu će je zamijeniti Andras Ivankovics. Poljski policajac  Mikolaj Wawruszczak u Zadru će boraviti dva mjeseca. Dolazak slovenskog policijskog službenika Franca Krančića  očekuje se sredinom srpnja.

Svi će oni, u svojim nacionalnim odorama, raditi u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima, a njihova je zadaća pomoć hrvatskoj policiji u obavljanju svakodnevnih poslova, posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima, s ciljem ugodnijeg boravka i kao  u prevenciji kaznenih djela.

Stranica