Slovenski policajci se ove godine pridružili manifestaciji „Slovenski vikend“ u Biogradu

  • Slika /2024/SLOVENSKI VIKEND/slovenski vikend2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Biogradu na Moru od 30. travnja do 4. svibnja 2024. godine održava se šesta tradicionalna manifestacija „Slovenski Vikend“ u organizaciji Turističke zajednice Grada Biograda, jedinice lokalne samouprave te gradova prijatelja iz Republike Slovenije

Foto: PU zadarska

Nastavno na projekt „Sigurna turistička destinacija“ i Protokola između MUP-a RH, Ravnateljstva policije i Ravnateljstva policije MUP-a Republike Slovenije ovom prigodom na području Biograda borave dva policijska službenika Republike Slovenije koji su u mješovitoj ophodnji zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske, s ciljem povećanja sigurnosti i ugodnog boravka gostiju te pružanja servisnih informacija.
 
Uspješnost svake turističke destinacije ovisi o tome koliko je određena destinacija sigurna i koliko je posjetitelji percipiraju kao sigurnu. Osim obavljanja tradicionalnih policijskih zadaća i davanja svog doprinosa sigurnosti zajednice, moderna policijska organizacija također ima svoju ulogu u turističkoj promociji svoje zemlje. Naime, turisti u današnje suvremeno doba suočeno s nizom globalnih izazova, prvenstveno biraju upravo - sigurne destinacije. Republika Hrvatska uložila je iznimne napore kako bi se pozicionirala na tržištu kao atraktivna, sigurna i kvalitetno pripremljena turistička destinacija za odmor, a hrvatska policija svoj doprinos turizmu, između ostaloga, daje kroz dugogodišnju provedbu projekta Sigurna turistička destinacija.
 
U sklopu manifestacije Slovenski vikend“, ovaj vikend u Biogradu, Policijska uprava zadarska je otvorila vrata ovogodišnjoj turističkoj sezoni u kojoj se nastavlja provedba projekta na nacionalnoj razini u suradnji sa stranim policijskim službenicima iz drugih zemalja.
 
Osim razmjene iskustava i prakse te međusobne suradnje policijskih službenika, osjećaj sigurnosti se povećava kada u stranoj zemlji u kojoj boravite vidite policijskog službenika koji dolazi iz vaše zemlje i reakcije turista na to su izrazito pozitivne.
 
Također, na području Policijske uprave zadarske od 2015. godine provodi se lokalni preventivni projekt Sigurnost u turizmu zadarske županije kojem projektu je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području zadarske županije. Partneri su Policijska uprava zadarska, lokalna samouprava i turističke zajednice te drugi subjekti u lokalnoj zajednici, a u projekt se tijekom turističke sezonu uključuju i strani policijski službenici.
 
Mnogobrojni slovenski turisti koji tijekom vikenda borave na biogradskom području ostali su ugodno iznenađeni kada su vidjeli svoje policijske službenike te su im rado pristupali i nisu krili zadovoljstvo kada su susreli policajce iz svoje zemlje.

 

Stranica