Sigurno u prometu 2019 - natjecanje za učenike

  • Slika /PU_ZD/slike/sig.u prometu 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

24. Županijsko natjecanje “Sigurno u prometu 2019”- natjecanje u vožnji biciklom

Foto: Ilustracija

U utorak, 16. travnja u vremenu od 09 do 13 sati u O.Š. Zadarski otoci u Zadru, održano 24. Županijsko natjecanje u vožnji biciklom - “Sigurno u prometu 2019“.
Natjecanje  „Sigurno u prometu" provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da što bolje savladaju vještinu vožnje biciklom. Organizatori natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatski autoklub te Policijska uprava zadarska.
U navedenom natjecanju sudjelovalo je preko četrdeset učenika u dobi od 10 do 12 godina, iz jedanaest osnovnih škola Zadarske županije (OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Smiljevac, OŠ Jurja Barakovića-Ražanac, OŠ Privlaka - Privlaka, OŠ Braće Radić-Pridraga, OŠ Šime Budinića, OŠ Bartula Kašića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Stanovi, OŠ Vladimira Nazora – Škabrnja), a ekipu svake škole činilo je po dva dječaka i dvije djevojčice.
Policijska uprava zadarska je u okviru svojih preventivnih aktivnosti sudjelovala u organizaciji ovog natjecanja, a po završetku natjecanja najbolje plasiranim osnovnim školama i to OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Bartola Kašića i OŠ Zadarski otoci, poklonjen je po jedan bicikl, odnosno školama koje su sudjelovale u natjecanju poklonjeno je ukupno 10 zaštitih kaciga za bicikliste, 10 traka, 10 led svjetala i 50 kišnih kabanica.
Navedeni bicikli i zaštitne kacige te led svjetla poklonjeni su sa namjerom poticanja daljnje edukaciju djece u sigurnoj vožnji biciklima u osnovnim školama naše županije.   

Stranica