Sigurno ponašanje djece na internetu

  • Slika /PU_ZD/Predavanja/Logo vijeća 2.jpg
  • Slika

„Sigurno ponašanje djece na internetu“ -  predavanja u školama zadarske županije

Foto: PU zadarska

     Jučer su OŠ Novigrad u Novigradu održane aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“.
     Aktivnosti su uključivale predavanja policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske, koji su  educirali učenike viših  razreda osnovne škole o nedopuštenim ponašanjima i opasnostima s kojima se mogu sresti kada koriste društvene mreže.Posebna je pažnja posvećena sprječavanju svih oblika nasilja s posebnim osvrtom  na sprječavanje vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija tzv. Cyberbullying među djecom i mladima te na važnost prijavljivanja svake vrste nasilja.  Učenici su aktivno sudjelovali u provođenju predavanja te su izlagali svoja razmišljanja o prednostima i nedostatcima korištenja društvenih mreža.
     Predavanja su dio lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu“, nositelj kojeg projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Sveučilište u Zadru i Volonterski centar Zadar. Projekt uključuje i predavanja stručnjaka iz Službe za mentalno zdravlje, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, te parlaonice pod vodstvom stručnih suradnika osnovnih škola u suradnji sa Volonterskim centrom Zadar.      
     Aktivnosti se nastavljaju danas predavanjima policijskih službenika za prevenciju  u OŠ „Stjepana Radića“  Bibinje.

Stranica