Sažetak događaja za protekla 24 sata

Slika /2024/POLICIJA/policija38.jpg

Zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja, 36-godišnjaku je nakon saslušanja na sudu određena mjera zadržavanja u zatvoru 

Foto: PU zadarska

U protekla 24 sata, 29./30. rujna na području Policijske uprave zadarske, od značajnijih sigurnosnih događaja, prijavljene su 2 krađe te 1 narušavanje javnog reda i mira:

- 28. rujna u Zadru na predjelu Crvene kuće nepoznati počinitelj je iz automobila otuđio prijenosno računalo u vlasništvu 36-godišnje hrvatske državljanke. Materijalna šteta je nekoliko stotina eura.
- tijekom posljednjih pet dana u Zadru na predjelu Voštarnice nepoznati počinitelj je iz objekta za odmor otuđio televizor i aparat za kavu u vlasništvu 54-godišnjaka. Materijalna šteta je oko tisuća eura.

Policija protiv nepoznatih počinitelja podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Evidentirana je 1 prometna nesreća u kojoj je nastupila materijalna šteta.



Zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja doveden na Općinski sud
 
Policijski službenici Policijske postaje Zadar su jučer, 29. rujna nakon prekršajne obrade, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveli 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je navedenog dana oko 05 sati u Zadru na Obali kneza Branimira u alkoholiziranom stanju bez ikakvog povoda napao verbalno dva hrvatska državljanina u dobi od 34 i 30 godina, a potom ih napao i fizički udarajući ih šakama po tijelu.

Ozlijeđenim muškarcima pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje je utvrđeno da su zadobili lakše tjelesne ozljede.
Policijski službenici uhitili su 36-godišnjaka i doveli u prostorije policije gdje je alkotestiran.

Nakon saslušanju na nadležnom sudu, 36-godišnjaku je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.




 

Stranica