Sankcionirani zbog prometnih prekršaja

Slika /2022/POLICIJA/alkotest.jpg

Na Pagu izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom s 2,52 promila alkohola, na području Gornjeg Karina policija zatekla dva vozača pod utjecajem alkohola 

Foto: PU zadarska

Jučer, 07. lipnja u 20.25 sati, 54-godišnjak je izazvao prometnu nesreću na području auto-kampa u Šimunima na Pagu. Upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine i stanja kolnika, udara u dio mobilne kućice i parkirani automobil koje oštećuje.
Izvršenim alkotestiranjem kod vozača, utvrđena je koncentracija alkohola od 2,52 g/kg te je smješten u službene prostorije do otrježnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran. Putnik u navedenom automobilu je lakše tjelesno ozlijeđen.

Sinoć oko 21 sat, na području Gornjeg Karina zaustavljen je automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnjak bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola 0,75 g/kg.
Vozač je uhićen, riječ je o recidivistu u činjenju prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je danas uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

 
Noćas, oko 01.30 sati također na području Gornjeg Karina, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 38-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,24 g/kg, a koji je posjedovao PVC vrećicu u kojoj se nalazila manja količina marihuane te tri tablete nepoznatog kemijskog sastava.
Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti cestovnog prometa te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

 

Stranica