Sanckcionirani prekršitelji najtežih prometnih prekršaja

Slika /2023/POLICIJA/policija 55.jpg

I u danima vikenda koji su pred nama, policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja te pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Noćas, 22. ožujka, pola sata iza ponoći u Pakoštanima su policijski službenici zaustavili stranog državljana u dobi od 38-godina, dok je upravljao motociklom/skuterom bez registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,12 promila.
Poradi počinjenja prometnih prekršaja je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Nešto kasnije, u 1 sat u noći policijski službenici su na Viru zaustavili 22-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.
Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova te za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.
Uhićen je i doveden u prostorije polciije, te će uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja biti prepraćen na nadležni sud.

I u danima vikenda koji su pred nama, policijski službenici provodit će pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.


Upozoravamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa.

Stranica