S ukradenom karticom pokušala podignuti novac na bankomatu

Slika /2023/EURI 1.jpg

Policija savjetuje građane da ne zapisuju PIN broj na karticu i da ga ne čuvaju uz karticu

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjom državljankom Paragvaja koju se sumnjiči za krađu i pokušaj računalne prijevare.
 
Sumnjiči se da je u 22. lipnja 2023. godine u Zadru  u Ugljanskoj ulici otuđila mobitel s dokumentima i bankovnom karticom s PIN brojem, 66-godišnje vlasnice, nakon čega je s otuđenom karticom, na bankomatu u Zadru, neovlašteno pokušala podignuti novac u čemu nije uspjela.  

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 54-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se  kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kaznena djela krađa i računalna prijevara u pokušaju.
 

Kako bi spriječili veću štetu u slučaju krađe ili gubitka kartice, policija savjetuje građane da ne zapisuju PIN broj na karticu i da ga ne čuvaju uz karticu u novčaniku. Najbolje bi bilo zapamtiti PIN broj i ne ga dijeliti s drugim osobama. Građanima se također savjetuje da ne otkrivaju svoj PIN broj pri kupnji stvari putem interneta, telefona ili pošte.
 
Ukoliko se dogodi da građani izgube karticu ili im je netko ukrade, trebali bi odmah kontaktirati svoju banku i blokirati karticu kako bi zaštiti svoj novac i spriječili neovlaštenu uporabu kartice.


 

Stranica