Rezultati provedene akcije Roadpol

Slika /PU_ZD/slike/ljevak 2 admin.jpg

Tijekom provođenja akcije kontrolirano je 70 teretnih motornih vozila i 7 autobusa

Foto: Ilustracija

Od 7. do 13. veljače 2022. godine na području Policijske uprave zadarske, u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu, provedena je preventivno – represivna akcija u prometu na cestama, koja se provodi u zemljama članica EU (mreža europskih prometnih policija) kada se tijekom godine jednom mjesečno odredi tjedan u kojem će sve članice pojačano postupati po određenim ugrožavajućim čimbenicima, primjerice u ovoj akciji -prijevoz opasnih tvari teretnim vozilima, vrijeme odmora i vožnje vozača te ostali prekršaji ili moguća kaznena djela.

Tijekom trajanja akcije na području nadležnosti Policijske uprave zadarske kontrolirano je sveukupno 70 teretnih vozila i 7 autobusa. 

U nadzoru evidentiran je ukupno 21 prekršaj i to 2 prekršaja vozača zbog tehničke neispravnosti, 2 prekršaja zbog prekoračenja brzine te 3 prekršaja zbog pretovara tereta u teretnom prostoru vozila. Nadalje, po 1 prekršaj zbog kršenja vremena upravljanja i zbog neosiguranja tereta te 13 ostalih prekršaja.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.


 

Stranica