Rezultati prometne akcije provedene u cilju zaštite osoba s invaliditetom

  • Slika /2023/akcija PPRP/23-1.jpg
  • Slika
  • Slika

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom

Foto: PU zadarska

U ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zajedno s predstavnicima Udruge tjelesnih invalida zadarske županije na parkirališnim prostoru u centru grada Zadra provodili prometnu akciju s ciljem povećanja sigurnost osoba s invaliditetom u prometu tijekom koje su sankcionirali vozače koji čine navedene prekršaje.

Za vrijeme trajanja akcije, sankcionirano je ukupno 12 vozača koji su nepropisno parkirali na mjestu za invalide.
Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna za prekršaj nepropisnog parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom iznosi 90 eura.

Postaja prometne policije Zadar će i nadalje provoditi  preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.
 

Stranica