Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /2022/POLICIJA/PALICA.jpg

Uz aktivosti tijekom vikenda, na području Benkovca i Obrovca provodile su se paralelno posebno planirane akcije nadzora prometa s ciljem suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja   

Foto: Ilustracija

Na prometnicama na području Policijske uprave zadarske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu, a policija je kontrolirala 769 vozila i vozača.

Evidentirano je ukupno 301 prekršaj, od čega izdvajamo 25 za alkohol, 88 za prekoračenje brzine, 50 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 20 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 nepropisnih pretjecanja te 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.


Tijekom vikenda evidentirano je 17 prometnih nesreća od kojih 14 s materijalnom štetom dok su u tri prometne nesreće četiri osobe lakše tjelesne ozlijede.
Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,22 g/kg.
 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 33-godišnjeg vozača, koji je u nedjelju, 19. svibnja oko 04,00 sati u Zadru izazvao prometnu nesreću upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,22 promila u ulici Admirala Jakova Šubića od Cezana.
U prometnoj nesreći, u kojoj  je sudjelovalo jedno vozilo, nastala je materijalna šteta, a 33-godišnji vozač je smješten u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 
 
Nadalje, u petak, 17.svibnja 2024. godine na području Benkovca i Obrovca s ciljem podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa provedena je posebno planirana aktivnost nadzora i kontrole prometa s ciljem suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
 
U nadzor prometa, provedenog u vremenu od 16 do 24 sati, su bili uključeni prometni policajci iz ove policijske uprave te Ravnateljstva policije, a korištena su kako vozila  (policijski presretač, motocikli ..) tako i posebni uređaji i oprema za nadzor brzine.
 
Za vrijeme pojačanog nadzora kontrolirana je ukupno 78 osobnih automobila, 4 teretna automobila te 5 motocikala, pri čemu je utvrđeno ukupno 34 prekršaja vozača vezanih za nedozvoljenu brzinu te 31 ostala prekršaja ( pojas, mobitel …)
 
Aktivnosti policije na području Benkovca i Obrovca provodile su se paralelno uz akcije tijekom vikenda, a posebno planirane akcije policije nastavit će se provoditi i tijekom narednih mjeseci.
 

Stranica