Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

Najviše prekršaja počinili vozači koji voze prebrzo te vozači pod utjecajem alkohola

Foto: PU zadarska

Tijekom kontrole prometa alkotestirano je 188 vozača, od kojih su 22 vozača upravljala vozilom pod utjecajem alkohola.  
Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno su sankcionirana 43 vozača, 11 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa dok je zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno sankcionirano 13 vozača.

Prekršajno su sankcionirana 4 vozača zbog nepropisnog pretjecanja te 2 vozača zbog prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla. 
Zbog nepoštivanja znaka zabrane prometa sankcionirano je 8 vozača, 38 vozača zbog nepropisnog parkiranja, te po 1 vozač zbog vožnje jednosmjernom ulicom i zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Zbog ostalih raznih prometnih prekršaja sankcionirano je još 15 vozača.

Iz prometa je isključeno 25 vozača i 1 vozilo. 
U tom se vremenu dogodilo 15 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže te su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Pod utjecajem alkohola i droga izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom
 

U subotu, 19. ožujka u 19,20 sati na raskrižju ulica Franka Lisice i Ante Starčevića u Zadru, 41-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka izazvao je prometnu nesreću kojom prilikom je vozilom udario u osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se na kolniku ispred njega nalazio zaustavljen zbog upaljenog crvenog svijetla na semaforu.
U prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta.  

Daljnjim postupanjima policije, utvrđeno je kako je 41-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg te pod utjecajem droga.
Vozač je uhićen te je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.


Od prometnih prekršaja izdvajamo ...

U nedjelju, 20. ožujka u 02,30 sati na DC-08 u Selinama, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili 31-godišnjeg vozača, koji je pod utjecajem alkohola od 1,78 g/kg, upravljao osobnim vozilom Volkswagen zadarskih registarskih oznaka.
Vozač je isključen iz prometa te je protiv njega podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica