Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /2021/MOTOR POLICIJA.jpg

Ovaj vikend, zbog prometnih prekršaja, policija je iz prometa isključila 37 vozača 

Foto: PU zadarska

Tijekom kontrole prometa alkotestirano je 237 vozača, od kojih je 29 vozača upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola.  

Od ostalih evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno su sankcionirana 24 vozača, dok je prekršano sankcionirano i 12 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 vozača zbog korištenja mobitela u vožnji.

U prometu je zatečeno 7 vozača koji su upravljali vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te 6 vozača koji su u prometu sudjelovali s vozilom kojem je istekao tehnički pregled.

Nadalje, 4 prekršaja su utvrđena kod vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska kroz raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla. U vožnji jednosmjernom ulicom zatečena su 2 vozača, a zbog ostalih raznih prometnih prekršaja sankcioniran je još 71 vozač.

Iz prometa je isključeno 37 vozača i 9 vozila. 

U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.
 
 
Vozili pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje i bez registarskih oznaka


Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg izmjerena je 53-godišnjem vozaču kojeg su u nedjelju, 06. ožujka 2022. godine u 00.10 sati u Gračacu u osobnom automobilu Alfa Romeo zadarskih registarskih oznaka, zaustavili policijski službenici tijekom kontrole prometa.
Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu, te je isključen iz prometa i zadržan u službenim prostorijama do otrježnjenja. Protiv vozača podnosi se optužni prijedlog nadležnom sudu. 
 
   
                                                                                                                                                                                                                      



Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, iz prometa su isključeni i 34-godišnji vozač teretnog vozila splitskih registarskih oznaka kojeg su policijski službenici zaustavili u subotu, 05. ožujka u 15.00 sati u Gornjem Karinu, a koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.82 g/kg,  kao i 59-godišnji vozač koji je zaustavljen u noći sa subote na nedjelju, nešto iza ponoći u Zadru u Ulici Bože Peričića, a koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg.

U nedjelju, 06. ožujka u 20.20 sati u Zemuniku Donjem na DC 502, policijski službenici su zaustavili osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 24-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,80 g/kg, dok je u 21.10 sati u Zadru u Ulici Put Murvice zaustavljen osobni automobil bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 36-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,57 g/kg i  za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije izrečenih negativnih bodova.
I ova dva vozača su isključena iz prometa te su smješteni u službene prostorije do otrježnjenje nakon čega su uz Optužne prijedloge zbog počinjenih prometnih prekršaja privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
 
 

Stranica