Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /2021/policija motor.jpg

Proteklog vikenda ( 07.-09. siječnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 357 vozila i vozača, a poduzeli su 131 represivnu mjeru

Foto: PU zadarska

Tijekom kontrole prometa alkotestirana su 194 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola. 

Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno je sankcioniran 31 vozač, 3 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 2 zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla.

Zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno je sankcionirano 7 vozača,  4 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom te po 1 vozač zbog prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. 


Iz prometa je isključeno 13 vozača i 1 vozilo. U tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Najveća koncentracija alkohola od 2,91g/kg izmjerena je 44-godišnjem vozaču, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 08. siječnja oko 11.50 sati u Sukošanu. Do prometne nesreće je došlo kada je 42-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog nepoštivanja prednosti prolaska u raskrižju oduzeo prednost i udario u osobni automobil šibenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak.
Oba vozača su prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 09. siječnja u 15.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 25-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka, za vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja vozilima B kategorije.

Vozač je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

 

Stranica