Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

Slika /2022/POLICIJA/alkotest.jpg

Tijekom pojačanog nadzora u prometu, policija za vikend poduzela 157 mjera, a  iz prometa isključila 10 vozača i 8 vozila 

Foto. ilustracija

Na prometnicama Policijske uprave zadarske tijekom proteklog vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu u cilju sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.
Kontrolirano je 273 vozača i vozila kojom prilikom je poduzeto ukupno 157 mjera. Prilikom kontrole prometa  alkotestirano je 146 vozača, od kojih je njih 7 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 1,87 g/kg.

Od evidentirano ukupno  prekršaja izdvajamo: 16 za prekoračenje brzine, 3 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, 2 za nepropisno pretjecanje, 8 za pojas, 10 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom,  5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo. 3 za vozila bez osiguranja,  1 za nekorištenje zaštitne kacige te 1 za vožnju u zabranjenom smjeru.
Iz prometa je isključeno 10 vozača i 8 vozila.

Zabilježeno je 14 prometnih nesreća od kojih 4 nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su  dvije osobe  zadobilo teške,  a dvije osobe lake tjelesne ozljede.
 
Vožnja pod utjecajem alkohola:
 

U nedjelju, 09. listopada u Zadru, oko 06,20 sati na Gaženičkoj cesti, 25-godišnjak je upravljajući automobilom gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,87 promila izazvao prometnu nesreću kada je nailazeći na kružni tok izgubio nadzor nad vozilom te najprije udario u rubnik kolnika, a potom i u žičanu ogradu uslijed čega je nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.
Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja  nakon čega je   sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 


Apeliramo na vozače te pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila.

Stranica