Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

Slika /2021/palica.jpg

Proteklog vikenda iz prometa su isključena 23 vozača 

Foto: Ilustracija

Tijekom kontrole prometa, policijski službenici Policijske uprave zadarske kontrolirali su 389 vozila i vozača.  Alkotestirano je 170 vozača, od kojih je 18 bilo pod utjecajem alkohola.

Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno su sankcionirana 33 vozača, 14 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 5 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom.

Zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno je sankcionirano 8 vozača, 3 vozača zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje te 3 vozača zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa su isključena 23 vozača i 3 vozila. Zbog ostalih raznih prometnih prekršaja sankcionirano je još 36 vozača.


U tom se vremenu dogodilo 5 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je zadobila teže te jedna osoba lakše tjelesne ozljede.

Najveća koncentracija alkohola od 2,23 g/kg izmjerena je 44-godišnjoj vozačici, državljanki Slovenije, koja je u petak 11. veljače 2022. godine u 14.10 sati u Zadru na raskrižju Ulice 7. domobranske pukovniije i Put Murvice, osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka sudjelovala u prometnoj nesreći koju je izazvao 21-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog nepoštivanja prednosti prolaska. U prometnoj nesreći nastupila je materijalna šteta.

Vozač koji je izazvao prometnu nesreću nije bio pod utjecajem alkohola te je sankconiran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 44-godišnja vozačica smještena u službene prosotrije do otrježnjenja nakon čega je uz Optužni prijedlog prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Upravljali vozilom prije položenog vozačkog ispita

U subotu, 12. veljače u 16.40 sati u Ulici Miroslava Krleže u Zadru, policijski službenici su tijekom kontrole prometa zaustavili 35-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je u prometu sudjelovao prije stjecanja prava na upravljanje.
Zbog počinjenog prekršaja vozač je isključen iz prometa te priveden u službene prostorije.
Nakon prekršajne obrade, recidivist prometnog prekršaja je uz Optužni prijedlog prepraćen na 
Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja, nakon čega je predan u zatvor.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd prilikom kontrole prometa su jučer, 13. veljače u 20.50 sati na DC-08 u Sv. Filipu i Jakovu zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 22-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. Daljnjim postupanjem prema vozaču,  odbio je testiranje na droge te je utvrđeno kako je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda i obveznog osiguranja. 

Zbog opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnost prometa na cestama, vozač je isključen iz prometa te je zbog počinjenih prometnih prekršaja sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


 

Stranica