Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu

Slika /2021/polcija 2.jpg

Policija je tijekom vikenda kontrolirala  431 vozača 

Foto. PU zadarska

Tijekom kontrole prometa alkotestirano je 211 vozača, od kojih je 15 bilo pod utjecajem alkohola. 
Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno je sankcionirano 38 vozača, 15 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 6 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla, kao i 6 vozača zbog nepropisnog pretjecanja.

Zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno je sankcionirano 12 vozača, te po 1 vozač zbog prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i zbog upravljanja vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja.  Zbog ostalih  raznih prometnih prekršaja sankcionirano je još 60 vozača.


Iz prometa je isključeno 20 vozača i 2 vozila. U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže te su tri osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg izmjerena je 35-godišnjem vozaču, kojeg su u nedjelju, 06. veljače 2022. godine oko 20 sati u Pagu zaustavili policijski službenici tijekom kontrole prometa. Vozač je isključen iz prometa te smješten u prosotrije policije do otrježnjenja. 
Nakon provedene prekršajne obrade,  jutros je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog  suda u Zadru.

Policijski službenici su danas tijekom jutra na 
Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, zbog počinjenog prometnog prekršaja prepratili i 30-godišnjaka koji je sinoć u 23.40 sati u Ulici Put NIna u Zadru zatečen kako upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,73 g/kg. 

Stranica