Radni sastanak s mađarskim kolegama

Slika PU_ZD/sastanak nasl.JPG

Foto: PU zadarska

Danas je u prostorijama PU zadarske održan radni sastanak na kojem su nazočili načelnik PU zadarske Neven Paškalin, zamjenik načelnika Marko Buljat, voditelj Službe policije Ante Kulaš i voditelj Odjela za javni red i mir Ivica Burčul te predstavnici mađarske policije i to Tibor Lakatos, voditelj Odjela za javni red i mir, Erika Bak, voditeljica poslova za međunarodnu policijsku suradnju te ataše za unutarnje poslove pri mađarskom veleposlanstvu u Zagrebu Laszlo Tarr i konzul privremenog konzulata u Splitu  Zoltan Horvath.

            Sastanak je održan na inicijativu mađarske policiju, a s temom evaluacije provedbe projekta međunarodne policijske suradnje. Predmet interesa bila su iskustva službenika Policijske uprave zadarske u radu s mađarskim kolegama, prijedlozi za poboljšanje suradnje te eventualne primjedbe.

            U uvodu je načelnik Paškalin istaknuo da se ovaj uspješan projekt odvija od 2006. godine te da je upravo mađarska policija bila naš prvi partner u njegovoj provedbi. Naglasio je da su ovaj projekt prepoznale i druge zemlje tako da ih sada ukupno 12  šalje policijske službenike u Hrvatsku tijekom turističke sezone. Načelnik Pašalin pohvalio je profesionalizam i zalaganje mađarskih policijskih službenika.

            Gospodin Tibor Lakatos pojasnio je postupak natječaja i izbora kandidata za rad u Hrvatskoj, prenio pozitivna izvješća kolega nakon povratka u Mađarsku te izrazio nadu da će se ovaj uspješni project nastaviti i u narednim godinama.,

            Konzul Zoltan Horvath istaknuo je aktivnu ulogu svoga ministarstva u provedbi ovog projekta te iznio neka pozitivna iskustva iz prakse.



Stranica