Provedenim očevidom na plovilu utvrđen uzrok požara

Slika /2022/POLICIJA/BROD 8.jpg

U cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja u tijeku su daljnja policijska postupanja

Foto: Pu zadarska

Jučer, 14. srpnja 2024. godine, nakon što su omogućeni uvjeti za provođenje očevida, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar te kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije su u suradnji s inspektorom zaštite od požara Ravnateljstva civilne zaštite, proveli očevid na plovilu dužine 6 metara, hrvatskih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća za najam plovila sa šireg biogradskog područja.

Provedenim očevidom sumnja se da je uslijed nastale smjese zapaljivih para te iskrenja na električnim instalacijama u prostoru akumulatora došlo do eksplozije i požara na plovilu. Na plovilu se u tom trenutku nalazilo sedam državljanina Slovenije.

Dvojici državljanina Slovenije u dobi od 42 i 55 godina, koji su prevezeni u zadarsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, utvrđene su teške tjelesne ozljede te su zadržani na daljnjem liječenju.

Liječnička pomoć u zadarskoj bolnici pružena je i ostalim sudionicima događaja te su na daljnjem liječenju zadržane i dvije slovenske državljanke u dobi od 44 i 20 godina, kojima su utvrđene teže tjelesne ozljede.

Uslijed požara na brodu su nastala veća oštećenja te će materijalna šteta biti naknadno utvrđena.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja u tijeku su daljnja policijska postupanja, a o događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo u Zadru. 


 

Stranica