Provala u stan u Zadru – neposredno nakon provale policajci zatekli dvoje stranih državljana

Slika /PU_ZD/Provalnički alat 2.jpg

Odmah nakon dojave, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar su brzom intervencijom na Obali kneza Branimira u Zadru  u 10.55 sati zatekli dvije osobe, koje su doveli u prostorije policije

Foto: Ilustracija
 
Prekjučer (srijeda) prijepodne u Velebitskoj ulici u Zadru, nepoznati počinitelji su provalili u stan 76-godišnje vlasnice.
Odmah nakon dojave, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar su brzom intervencijom na Obali kneza Branimira u Zadru  u 10.55 sati zatekli dvije osobe, koje su doveli u prostorije policije.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako se radi o dvoje državljana Bugarske, 20-godišnjak i 19-godišnjakinja, koji su prethodno u vremenu između 10 i 10.30 sati provalili u stan, odakle su otuđili medalju, za koju su pretpostavili da je zlatna.
Kod njih je pronađena otuđena medalja-spomenica, kao i odvijač, koji su im oduzeti.
Oboje su uz kaznenu prijavu zbog teške krađe predani pritvorskom nadzorniku PU zadarske.
 
Također je u sklopu kriminalističkog istraživanja kod 20-godišnjeg i 19-godišnje bugarske državljanke pronađena zlatnina i novac, za koje se pretpostavlja da potječu od izvršenja kaznenih djela teških krađa na području RH, te se kriminalističko istraživanje u tom dijelu nastavlja.
 

Stranica