Prouzročenje stečaja

Slika /PU_ZD/vijesti/novac3.jpg

Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog prouzročenja stečaja

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakinjom poradi počinjenja kaznenog djela „Pruzročenje stečaja“.
            Tako se 70-godišnjakinju sumnjiči da je u travnju 2017. godine u svojstvu vlasnice i direktorice društva iz Zadra, znajući da će nad društvom temeljem prijedloga Financijske agencije biti otvoren redovan stečajni postupak, nekretninu u vlasništvu društva  bez ikakve valjane osnove prenijela na svog supruga  i sebe te na taj način bitno umanjila imovinu društva i tako onemogućila naplatu potraživanja vjerovnika društva, između ostalih i Ministarstva financija, Porezne uprave po osnovi neplaćenih poreznih obveza.
            Navedenim postupanjem prijavljena je pribavila svom suprugu protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 467.500,00 kuna u kom iznosu je ujedno i oštetila vjerovnike društva koji svoja potraživanja nisu mogli namiriti u stečajnom postupku. 
            Protiv 70-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog  prouzročenja stečaja.

Stranica