Proslavljen Dan policije u Zadru

Slika PU_ZD/DP 13 nasl.JPG

Foto: PU zadarska

Danas 25. rujna, uoči blagdana Sv. Mihovila, Policijska uprava zadarska organizirala je svečanost proslave Dana policije.

Svečano obilježavanje započelo je u 8.30 sati polaganjem vijenaca za  poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju. U crkvi Sv. Mihovila održana je misa zadušnica za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, a potom je organiziran svečani postroj policijskih službenika u Policijskom centru „Franko Lisica“.

Svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih policijskih službenika, predstavnici gradske i županijske vlasti, državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, predstavnici sveučilišta, carine i porezne uprave, gradonačelnici i načelnici općina, brojni mediji.

Načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin čestitao je svim policijskim službenicama i službenicima Dan policije te se prisjetio poginulih kolega čija nas žrva obvezuje da, kao što je naglasio načelnik PU zadarske, dosljedno i profesionalno provodimo zakone i skrbimo za sigurnost svih naših građana.

            Načelnik Paškalin u svom je govoru napomenuo kako je Dan policije prigoda da se nagrade istaknuti pojedinci iz redova policije pa je tako osobno čestitao policijskim službenicima PP Pag Mladenu Oguić i PP Benkovac Tihomiru Žilić koji su odlikovani Spomenicom domovinske zahvalnosti te službenici PP Obrovac Ivani Nekić koja je nagrađena Priznanjem Ministarstva unutarnjih poslova. Načelnik je osobno uručio iznimna promaknuća voditelju OKC-a Juri Vojkoviću i kriminalističkom službeniku I PP Zadar Milanu Gulanu te uz čestitke pohvaljenim djelatnicima poručio da njihov primjer bude vodilja svim policijskim službenicima.

Skupu se obratio i zamjenik župana Zadarske županije Rudolf Dvorski koji je uz čestitke istaknuo važnost međusobne suradnje u brojnim preventivnim projektima policije koje Županija prati i pomaže. Potom se prisutnima obratio i zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić koji je u nadahnutom govoru istaknuo kako svojim dolaskom šalje snažnu poruku zadarskim policajcima o podršci njihovom radu i značaju njihovog teškog i odgovornog posla.

Nakon dodjele priznanja policijski službenici Interventne jedinice policije PU zadarske izveli su dvije pokazne vježbe.

        Povodom proslave Dana policije i blagdana Svetog Mihovila PU zadarska je kroz cijeli ovaj tjedan upriličila i Dane otvorenih vrata za zadarske predškolce kako bi naši najmlađi sugrađani dobili priliku upoznati policajce i njihova vozila i opremu.



Stranica