Pronađeni počinitelji imovinskih kaznenih djela

Slika /PU_ZD/auto_policija01.jpg

Dovršeno više kriminalističkih istraživanja u svezi kaznenih djela teških krađa i krađa na području Zadra, Benkovca i Obrovca

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom kojeg se sumnjiči za imovinska kaznena djela
Naime, sumnjiči ga se da je početkom listopada 2021.godine na Polačišću u Zadru, iz trgovine u vlasništvu trgovačkog društva otuđio dva parfema i kozmetičke preparate, vrijednosti preko 2 tisuće kuna.
Nadalje, sumnjiči ga se da je početkom listopada u Zadru na predjelu Smiljevca provalio u ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac te veću količinu raznog pića, nakon čega se s otuđenim predmetima udaljio do obližnje trgovine gdje je  pokušao provaliti u čemu nije uspio.
Također ga se sumnjiči da je u listopadu ove godine u Ulici fra Gjergje Fishte pokušao provaliti u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 28-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe i teške krađe.
 
Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 47,41 i 38 godina, koje se sumnjiči za krađu.
Naime, njih trojicu se sumnjiči da su 22. studenog ove godine u Mekoj Dragi na obrovačkom području otuđili krovnu drvenu građu ( daske i grede) u vlasništvu 65-godišnjaka, vrijednu oko 15 tisuća kuna.
Protiv sve trojice se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena zbog krađe.
 
Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih  državljanina u dobi od 20 i 21 godinu koje se sumnjiči da su u vremenu od 20. listopada do počeka studenog ove godine u Benkovcu provalili u objekt (hladnjaču) u vlasništvu 39-godišnjaka odakle su posjekli i otuđili veću količinu bakrenih električnih instalacija čime su ga oštetili za više tisuća kuna.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv obojice osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa.

Stranica