Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Slika /2022/POLICIJA/POLICIJA11.jpg

Noćas, 16. rujna oko 01.50 sati na Županijskoj cesti ŽC-6044, na dionici između Škabrnje i Prkosa dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene

Foto: Ilustracija

Prema rezultatima očevida, sumnja se da je do nesreće došlo na način da maloljetni hrvatski državljanin (2008.) prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao automobilom bez registarskih oznaka i kojem je isteklo važenje prometne dozvole, dok se kao putnik u vozilu nalazio hrvatski državljanin (2008.) te ulaskom u zavoj, brzinu kretanja automobila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku uslijed čega je izgubio kontrolu nad upravljačem te je prešao na suprotni prometni trak, nakon čega dolazi do rotiranja i slijetanja vozila van kolnika gdje udara u dva stabla.

Ozlijeđenima osobama pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje je utvrđeno kako je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio maloljetnik koji je upravljao vozilom dok je putnik zadobio lakše tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid te je pomet na navedenoj dionici ceste bio obustavljen u vremenu od 02.40 do 06.20 sati.

Policija je o prometnoj nesreći izvijestila državno odvjetništvo u Zadru.
 

Stranica