Projekt EDWARD - rezultati

Slika PU_ZD/Croatian EDWARD logo 2018 no frame.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer je na području Policijske uprave zadarske, ali i cijele Europe, obilježen Europski dan bez poginulih u prometu.

European Day Without A Road Death ili projekt EDWARD ovime je ušao u treću godinu realizacije, a cilj mu je bio dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija, a dugoročni cilj mu je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu.

Dana 19. rujna 2018. godine na području PU zadarske evidentirano je ukupno šest (6) prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osoba zadobile lake tjelesne ozljede. Nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama.

U isto vrijeme policijski službenici PU zadarske poduzeli su ukupno 83 mjere prema počiniteljima prometnih prekršaja od čega se izdvajaju 43 prekršaja prekoračenja ograničenja brzine, 1 upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisne uporabe mobilnih uređaja za vrijeme upravljanja vozilima.



Pisane vijesti